25 éves Jubileum

"A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg, nem is őrizni, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket." (Sebő Ferenc)

Hogyan is élhetnénk meg leginkább hagyományainkat, ha nem a tánccal. A táncban benne van minden örömünk, boldogságunk, amik elkerülnek sokszor a szürke hétköznapokban. 2016.november.18-19-én nem csak a táncosok élhették meg a hagyományokat, hanem mindenki, aki ellátogatott a Taksonyi Német Nemzetiségi Általános Iskola tornatermébe. A két este alatt négy zenekar játszott mind a táncosoknak, mind pedig a közönségnek. Név szerint: a Szigeti Fiúk, Heimatklang, a Sóskúti Ifjúsági Zenekar, és a Takser Spatzen. Ez úton is köszönjük nekik a közreműködést.

Pénteken délután a még aktív táncosoké volt a főszerep, ahol a nyitó tánc egy játszószobát keltett életre. A koreográfiában részt vettek, az ovisok mellett, a Baráti Kör táncoslábú nagymamái is.

Az este folyamán minden kisgyermek megmutathatta tánc tehetségét, hogy mennyit fejlődött az évek alatt. Láthatta azt is, hogy ha továbbra is folytatja, milyen sikereket érhet el. A napi program befejezéseként a profi csoportok előadásában magyar táncok is a színpadra kerültek.

Természetesen a jutalom sem maradt el a fellépésért, a Taksonyi Képviselőtestület ajándéként a Jubileumra egy hatalmas tortát készítettet, amiből a fellépés után minden gyermek kapott.

Szombaton a régi táncosok mutathatták meg, hogy ők is élik a hagyományt és természetesen a koreográfiákat sem felejtették el. Mellettük színpadra lépett még a profi tánccsoport is. Az este legmeghatóbb része a befejező tánc volt, ahol közel 50 pár táncolta el a Döngölős tánckoreográfiát, ezzel megadva a hangulatot az est további részéhez.

Az ünnepség legnagyobb meglepetése volt, hogy Brieber János, aki nagyon sok táncunkat koreografálta, elfogadta a meghívást és feleségével együtt velünk ünnepeltek.

Köszönjük mindenkinek a közreműködést, akik nélkül ez az este nem jöhetett volna létre.


Képek a pénteki napról:

(Fotók: Varga Csaba)

További képek a szombati napról hamarosan...!